Apps

Ondersteunen bij je revalidatie.

breinstraat

De app Breinstraat is ontwikkeld voor jongeren die na een ongeval of ziekte hersenletsel hebben opgelopen.

In de app wordt uitgelegd hoe de zorg eruit ziet, bijvoorbeeld in het ziekenhuis en revalidatiecentrum, wat je kunt verwachten en hoe om te gaan met de gevolgen van het hersenletsel in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld hoe gaat het met wonen, op school en in je vrije tijd. Je kunt in de app handige websites vinden en het is mogelijk om een hersenletselpaspoort te maken. Zo’n paspoort kan helpen om het gesprek met anderen aan te gaan.


android store


apple store

oefenapp beroerte

De Oefen app beroerte – voor iPad en Android tablets wil mensen stimuleren om na een beroerte of CVA te oefenen. In de app geef je aan in hoeverre je beperkt bent en hoeveel je wilt oefenen

De app selecteert vervolgens oefeningen die bij jouw situatie passen. Deze kan je nog wijzigen en zo maak je een persoonlijk oefenschema. Er is een filmpje van elke oefening waarin het doel en de uitvoering wordt uitgelegd. Op deze manier wordt je dagelijks door jouw oefenschema begeleid. Achteraf kan je terugzien op welke dagen er geoefend is en hoe lang je geoefend hebt per sessie.

Meerwaarde voor mensen met NAH: De app is erg makkelijk in gebruik en volledig in het Nederlands en daardoor erg toegankelijk.


android store


apple store

Hulp bij je dagplanning.

Cloudina Calendar

Cloudina Calendar is een applicatie waarmee de gebruiker een kalender kan maken. De afspraken kunnen worden ondersteund door middel van een foto en een beschrijving. Deze afspraken verschijnen op het scherm als lijst waar de gebruiker doorheen kan scrollen. Wanneer de gebruiker op de afspraak tikt, worden de details getoond zoals de datum, starttijd en eindtijd. Ook is er een tijdsindicatie beschikbaar, zodat de gebruiker weet hoeveel tijd er nog rest voor het begin van de afspraak. Wanneer de afspraak begint, gaat de smartphone rinkelen en verschijnt de afspraak in beeld. Dit kan de gebruiker bevestigen. Wanneer dit niet bevestigd wordt, krijgt de coach een waarschuwing. De coach kan iemand uit het sociale netwerk zijn of een professionele hulpverlener.


android store


apple store

Google Agenda

Google Agenda biedt je een overzicht van je dag-, week- en maandplanning. Word gesynchroniseerd met je Gmail account en kan gedeeld worden met anderen, bijvoorbeeld je partner.


android store

Picto Plan

Pictoplanner  biedt een overzicht van je dag of week door middel van foto’s en pictogrammen. Ook is het mogelijk om stappenplannen te maken voor activiteiten, bijvoorbeeld het aankleden. De planner kan gedeeld worden met anderen, bijvoorbeeld partner, ouders, therapeuten…


apple store

FamilyWall – Family Organizer

FamilyWall is gezinsorganisator met een gedeelde agenda, boodschappen- en boodschappenlijstjes, gezinszoeker, foto-/ videoalbums, beveiligde privéberichten en nog veel meer! Het hele gezin heeft eenvoudig toegang tot FamilyWall met een telefoon, een tablet of een webbrowser om iedereen op dezelfde pagina te houden.


android store

Hulp bij het onthouden.

One note

OneNote (Windows, Android, IOS, gratis) is een handige app om notities mee te maken: typ of schrijf, maak een foto of neem audio op van wat je wilt onthouden. Veel mogelijkheden om te structureren en overzicht in aan te brengen.


android store


apple store

Evernote

Evernote (Android, IOS, gratis) is een handige app om notities mee te maken: typen, schrijven, maak een foto of neem audio op.


android store


apple store

Hulp bij het spreken.

Spraak Assistent ACC

Spraak assistent AAC (android) is te gebruiken als spraakcomputer.


android store

Hulpmiddelen voor Afasie.

DigiTaal

Afasie Digi Taal ( android) : Gratis taaloefeningen voor mensen met afasie.


android store

Woordwolk

Het ligt op het puntje van je tong: Je wilt een woord zeggen, maar komt er niet op. Gebruik WoordWolk om op zoek te gaan naar het woord!


apple store

Gespreksboek Lite

De Gespreksboek app is speciaal ontwikkeld voor personen met afasie die moeite hebben met het vinden van woorden, maar nog wel kunnen lezen op woordniveau. Het is een handig hulpmiddel voor het voeren van een gesprek.


apple store

JABtalk

Gratis spraak- en communicatietoepassing, ontworpen om non-verbale kinderen en volwassenen te helpen bij het communiceren.


android store

3Q Photo Diary

Handig om te gebruiken als communicatieboek. Je kan hier je eigen foto’s en tekst bij voegen.


android store

Gesproken ondertitels

De Gesproken Ondertitel-app  spreekt de ondertiteling uit van nieuwsuitzendingen, series en films. De app werkt live, op 12 Nederlandse en 7 Vlaamse televisiezenders.


android store


apple store

Knfb reader

Knfb reader zet gedrukte tekst uit een boek, tijdschrift, affiche,… om in spraak van hoge kwaliteit.


android store


apple store

Neuronation

Neuronation biedt non-verbale oefeningen in logisch denken. Een deel van de oefeningen is gratis.


android store

Lumosity

Lumosity( Android, IOS) biedt non-verbale oefeningen cognitieve spelletjes. Een deel hiervan is gratis.

Hulp met je smartphone.

Big Launcher

BIG Launcher maakt de smartphone geschikt voor senioren, kinderen en mensen met oogziekten, motorische problemen of slechtzienden.
Visueel gehandicapte en technisch minder begaafde gebruikers kunnen gemakkelijk een eenvoudige en gemakkelijk te lezen interface gebruiken.
Er is geen angst om fouten te maken en alles te verliezen met stressvrije navigatie.
En het beschikt ook over de SOS-knop die levens kan redden!


android store

ICE 

Medische contactkaart is een zeer nuttige app en kan zelfs een redder in nood zijn. Met deze app kunt u contacten voor noodgevallen en andere essentiële informatie opslaan die u kunnen helpen uw leven te redden als u een ongeluk krijgt.


android store

Cloudina BlueAssist

Cloudina BlueAssist is een applicatie die houvast biedt aan mensen die geen hulp kunnen of durven te vragen aan een onbekende. Via de applicatie op de smartphone kan de gebruiker een vraag stellen aan een onbekende. De gebruiker typt een vraag in de applicatie en kan dit vervolgens laten lezen of laten voorlezen. Indien de onbekende niet kan helpen, kan de gebruiker op de belknop drukken om in contact te komen met zijn coach. Deze coach is van tevoren aangesteld en staat met zijn contactgegevens in de applicatie. Samen met de coach kan dan een oplossing voor de situatie gezocht worden. Verder is het mogelijk om een aantal standaardvragen van tevoren in de applicatie te zetten.


android store

Hulp bij het maken van een boodschappenlijst (op basis van afbeeldingen)

myShopi -folders & promotie

Reclamefolders
Cashback korting
Klantenkaarten
Boodschappenlijst


android store


apple store