Ondersteunen bij je revalidatie

Apps kunnen zich richten op allerlei functies waar in de revalidatie aan gewerkt wordt: vb: spierwerking, cognitief functioneren, communicatie en relaties, vrije tijd.

Oefen app beroerte

(IOS) Deze app bevat oefeningen die personen met een CVA zelfstandig kunnen doen.


Meer info omtrent toegankelijkheid

On Wheels 

On Wheels toont de toegankelijkheid van handelszaken gebaseerd op je persoonlijke instellingen, de breedte van je rolstoel en de hoogte van de drempels die je kan nemen.

AccesSEAble

AccesSEAble toont toegankelijkheidsinformatie over horeca, sanitair, parkeerplaatsen, bezienswaardigheden en mobiliteit aan de Kust en in de Westhoek.

Hulp bij het maken van een boodschappenlijst ( op basis van afbeeldingen)

My Shopi

Mijn boodschappenlijst

Afasie

Digi Taal

Afasie Digi Taal ( android) : Gratis taaloefeningen voor mensen met afasie.

Woordwolk

Het ligt op het puntje van je tong: Je wilt een woord zeggen, maar komt er niet op. Gebruik WoordWolk om op zoek te gaan naar het woord!

Gespreksboek lite

De Gespreksboek app is speciaal ontwikkeld voor personen met afasie die moeite hebben met het vinden van woorden, maar nog wel kunnen lezen op woordniveau. Het is een handig hulpmiddel voor het voeren van een gesprek.

JABtalk

Gratis spraak- en communicatietoepassing, ontworpen om non-verbale kinderen en volwassenen te helpen bij het communiceren.

3Q Photo Diary

Handig om te gebruiken als communicatieboek. Je kan hier je eigen foto’s en tekst bij voegen.

Gesproken ondertitels

De Gesproken Ondertitel-app  spreekt de ondertiteling uit van nieuwsuitzendingen, series en films. De app werkt live, op 12 Nederlandse en 7 Vlaamse televisiezenders.

Knfb reader

Knfb reader zet gedrukte tekst uit een boek, tijdschrift, affiche,… om in spraak van hoge kwaliteit.

Neuronation

Neuronation biedt non-verbale oefeningen in logisch denken. Een deel van de oefeningen is gratis.

Lumosity

Lumosity( Android, IOS) biedt non-verbale oefeningen cognitieve spelletjes. Een deel hiervan is gratis.

Moeilijkheden met spreken

Spraak assistent AAC

Spraak assistent AAC (android) is te gebruiken als spraakcomputer.

Hulp bij je dagplanning

Activiteitenweger

Activiteitenweger (IOS) biedt hulp bij het plannen van je activiteiten binnen de grenzen van je energielevel. Ondersteuning van een ergotherapeut bij opstart is sterk aangeraden.

Google Agenda

Google Agenda (Android, gratis) biedt je een overzicht van je dag-, week- en maandplanning. Word gesynchroniseerd met je Gmail account en kan gedeeld worden met anderen, bijvoorbeeld je partner.

Pictoplanner

Pictoplanner (IOS, gratis) biedt een overzicht van je dag of week door middel van foto’s en pictogrammen. Ook is het mogelijk om stappenplannen te maken voor activiteiten, bijvoorbeeld het aankleden. De planner kan gedeeld worden met anderen, bijvoorbeeld partner, ouders, therapeuten…

Hulp bij het onthouden

OneNote

OneNote (Windows, Android, IOS, gratis) is een handige app om notities mee te maken: typ of schrijf, maak een foto of neem audio op van wat je wilt onthouden. Veel mogelijkheden om te structureren en overzicht in aan te brengen.

Evernote

Evernote (Android, IOS, gratis) is een handige app om notities mee te maken: typen, schrijven, maak een foto of neem audio op.